Yalangi - Gevulde Druivenbladeren
Yalangi – Gevulde Druivenbladeren met rijst en groenten (Vegetarisch)
Over het gerecht
Yalangi is een klassiek gerecht uit de Levant en Turkije. Het bestaat uit druivenbladeren gevuld met rijst, groenten en kruiden, gekookt in olijfolie, granaatappelsaus en citroensap. Het wordt koud geserveerd als hoofdgerecht of voorgerecht en is populair tijdens familiebijeenkomsten en in de Ramadan. "Yalangi" betekent "nep" in het Turks, omdat het geen vlees bevat.
Ingrediënten
Voor de vulling:
1 kopje Egyptische rijst (gewassen)
1 fijngesneden ui
2 tomaten, fijngehakt
1/4 kopje peterselie
1/4 kopje verse munt
1/4 kopje olijfolie
10 eetlepels granaatappelmelasse
4 eetlepels citroensap
Zout, peper en gemengde kruiden naar smaak
Voor de bladeren:
300–400 g druivenbladeren (vers of uit pot)
Voor het koken:
Aardappelschijfjes (voor de bodem van de pan)
1/2 kopje citroensap
3 eetlepel granaatappelmelasse
1/4 kopje olijfolie
Heet water om te bedekken
Bereidingswijze
1. Blancheer verse druivenbladeren kort of spoel ingelegde bladeren goed af.
2. Meng alle ingrediënten voor de vulling.
3. Leg een lepel vulling op elk blad en rol stevig op.
4. Leg aardappelschijfjes op de bodem van een pan en stapel de rollen daarboven.
5. Voeg citroensap, granaatappelmelasse, olijfolie en heet water toe.
6. Laat 45–60 minuten zachtjes koken.
7. Laat volledig afkoelen en serveer koud met citroenpartjes.
Eet smakelijk
F.Kabaln




![]() |
