Kipreepjes in roomsaus met witte rijst
Over het gerechtKipreepjes in romige saus zijn een klassieker uit de Franse en Italiaanse keuken. De zachte kip gecombineerd met de rijke romige smaak maakt dit gerecht tot een echte favoriet! Tegenwoordig is het ook erg populair in de Arabische keuken, waar het vaak wordt geserveerd met witte rijst of pasta.
Ingrediënten Voor de kip:
500 g kipfilet, in dunne reepjes gesneden.
2 el boter of olie.
1 kleine ui, fijngehakt.
2 teentjes knoflook, geperst.
200 ml kookroom100 ml melk (optioneel, om de saus lichter te maken).
100 g champignons (optioneel).
Zout en zwarte peper naar smaak.
½ tl paprikapoeder (optioneel).
Sap van een halve citroen.
Fijngehakte peterselie voor de garnering.
Voor de witte rijst:
2 kopjes basmatirijst.
3 kopjes water.
1 el boter of olieSnufje.
Zout.
Bereidingswijze De rijst:
1. Spoel de rijst goed af en laat hem 15 minuten weken.
2. Verhit de boter in een pan, voeg de rijst toe en bak deze kort mee.
3. Voeg het water en zout toe, dek af en laat op laag vuur gaar worden (ongeveer 15–20 minuten).
De kip in roomsaus:1;
Verhit de boter of olie in een koekenpan en bak de kipreepjes tot ze goudbruin zijn
.2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
3. Voeg de champignons toe (indien gewenst), gevolgd door de kookroom en melk.
4. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Laat de saus zachtjes koken tot ze wat indikt (ongeveer 5–7 minuten).
5. Voeg het citroensap toe en haal van het vuur.
Serveren;
Serveer de kipreepjes in roomsaus bovenop een bedje van witte rijst
.Garneer met verse peterselie en een vleugje zwarte peper.
Heerlijk met een frisse groene salade of knoflookbrood.
Traditie & presentatieIn;
Veel Arabische gezinnen wordt dit gerecht geserveerd bij speciale gelegenheden of familiediners. Het combineert de verfijnde Europese smaken met de warme gastvrijheid van de Arabische keuken. KooktipMarineer;
De kip 30 minuten van tevoren met citroensap, zout, peper en paprikapoeder voor extra smaak
Eet smakelijk


Ferdous
![]() |
;
