Syrische Tabouleh


Syrische Tabouleh – Een Frisse en Traditionele Salade uit het Midden-Oosten

Introductie:
Tabouleh is een iconische salade uit de Levant, met name Syrië en Libanon, en vormt al eeuwenlang een vast onderdeel van de mezze-tafel. Deze frisse, gezonde salade staat symbool voor gastvrijheid en wordt vaak geserveerd bij familieTbijeenkomsten, feesten en zomerse diners. Het hoofdingrediënt is peterselie – fijngehakt en gemengd met bulgur, tomaten en citroensap – wat zorggegrild vlees of als vegetarisch gerecht op zichzelf.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 bos verse peterselie (fijngehakt)
  • 1 kleine bos muntblaadjes (fijngehakt)
  • 3 rijpe tomaten (fijn gesneden)
  • 2 lente-uitjes of 1 kleine rode ui (fijn gesneden)
  • 3 eetlepels fijne bulgur (gewassen en 10 min geweekt in koud water)
  • Sap van 1 grote citroen (of naar smaak)
  • 4 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
  • Zout naar smaak
  • Optioneel: een kleine komkommer (fijn gesneden)

Bereidingswijze:

  1. Laat de bulgur uitlekken na het weken.
  2. Meng de peterselie, munt, tomaat, ui en komkommer (indien gebruikt) in een grote kom.
  3. Voeg de uitgelekte bulgur toe en meng goed.
  4. Breng op smaak met citroensap, olijfolie en zout.
  5. Laat de tabouleh 10–15 minuten rusten in de koelkast voor het serveren, zodat de smaken zich goed mengen.

Serveertip:
Serveer koud met sla- of koolbladeren, of als bijgerecht bij gegrilde gerechten.

3c578bb1-be90-4689-a11e-0f6310166dde.jpg



fb696d1f-63a0-4a50-a651-843eb389bf44.jpg


8aac0ff8-6114-41f6-9212-92a59e9f8354.jpg