Syrische Mahlaya
3 kopjes melk
1/2 kop suiker
2 eetlepels zetmeel
1/2 kop gecondenseerde melk
1 eetlepel rozenwater
1/4 theelepel vanille-extract
1/4 theelepel mastiek (mastic), gemalen
1/2 kop slagroom
Voor de garnering:
Slagroom
Gehakte pistachenoten
Gehakte amandelen
Eetbare rozenblaadjes
1. Meng het zetmeel met een beetje melk totdat het oplost.
2. Verwarm de resterende melk in een pan en voeg de suiker toe. Roer totdat de suiker oplost.
3. Voeg het zetmeel mengsel toe aan de melk en blijf roeren.
4. Voeg de gecondenseerde melk, slagroom, vanille, mastiek toe en laat het mengsel dikker worden.
5. Voeg het rozenwater of oranjebloesemwater toe en roer goed.
6. Giet de Mahlaya in een schaal en laat het afkoelen.
7. Garneer met slagroom, gehakte pistachenoten, amandelen en eetbare rozenblaadjes.
Serveer koud


