Assouret Al-Sitt



"Assouret Al-Sitt" is een traditionele Midden-Oosterse zoetigheid, gemaakt van knapperig filodeeg gevuld met romige room, gezoet met siroop en gegarneerd met pistachenoten.
Ingrediënten:
Filodeeg
100 g ghee (gesmolten)
200 g room (qishta of mascarpone)
1 kopje suiker
1/2 kopje water
1 el citroensap
1 el Rozenwater
Gemalen pistachenoten

Gedroogde rozen



Bereiding
1. Maak de siroop:
Kook suiker en water. Voeg citroensap en rozenwater toe en laat afkoelen.


2. Bak het filodeeg:
Snijd filodeeg in reepjes, bestrijk met ghee, rol op in cirkels en bak op 180°C tot goudbruin. Laat afkoelen.


3. Vullen:
Vul de afgekoelde filodeegrondjes met room.


4. Afwerking:
Besprenkel met siroop en garneer met pistachenoten en gedroogde rozen.


Eet smakelijk!

  

F.Kabaln