Dubai Chocolade
Dubai Chocolade Trend: Luxe met Knafeh en Pistache
De combinatie van witte chocolade, knapperige knafeh en romige pistache is een van de nieuwste trends in Dubai's luxe chocoladewereld. Deze verfijnde mix biedt een unieke balans tussen zoet, krokant en nootachtig, wat resulteert in een exclusieve smaakbeleving. Perfect als luxe traktatie of als elegant cadeau!Ingrediënten
200 g witte chocolade van hoge kwaliteit100 g verkruimelde knafeh
30 g gesmolten dierlijke ghee
50 g gezoete gecondenseerde melk (Nestlé)
40 g fijngehakte pistachenoten
50 g pistachecrème
Bereidingswijze
1. Knafeh roosteren in een panVerhit een pan op middelmatig vuur en voeg de gesmolten ghee toe.
Voeg de verkruimelde knafeh toe en roer continu met een houten lepel.
Rooster de knafeh 5-7 minuten, totdat deze goudbruin en knapperig wordt. Laat het vervolgens afkoelen.
2. Witte chocolade smelten
Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron in korte intervallen, roer regelmatig.
3. De vulling maken
Meng de geroosterde knafeh met de gecondenseerde melk en pistachecrème.
Voeg de gehakte pistachenoten toe en meng goed.
4. Vormen en koelen
Gebruik siliconen mallen met verschillende vormen (harten, cirkels, blokjes).
Giet een dun laagje gesmolten witte chocolade in de mallen.
Voeg een beetje van de knafeh-pistache vulling toe.
Bedek met nog een laag witte chocolade.
Zet de mallen minstens 1 uur in de koelkast om stevig te worden.
5. Serveren
Haal de chocolade voorzichtig uit de mallen.
Garneer met een beetje gehakte pistachenoten of een dun lijntje pistachecrème.
Geniet van deze luxe Dubai chocolade met knapperige knafeh en pistache! 
Ferdous



