Activiteiten toevoegen op de Agenda


Wat verbindt er meer dan samen met elkaar leuke dingen ondernemen? Samen sporten, eten, leren of knutselen, het maakt niet uit wat het is, maar het draagt bij aan een prettiger en gezonder leven. Het is dus niet voor niets dat de agenda een belangrijke plek inneemt op je buurtplatform.

In de agenda kunnen ingelogde gebruikers vanuit hun eigen profiel of een pagina van een organisatie een activiteit plaatsen. Het kan een offline activiteit zijn op een fysieke locatie, maar ook een online activiteit via een online videokanaal als Teams, Zoom of Meet. Je kunt een eenmalige activiteit, een meerdaagse activiteit of een ‘terugkerende’ activiteit opvoeren. Om bezoekers makkelijk te laten zoeken kun je activiteiten rubriceren op thema, doelgroep of een zelfgekozen indeling. Bezoekers kunnen activiteiten online met anderen delen of ze uitprinten op papier. 

Maar hoe maak je een activiteit aan, die anderen uitnodigt om mee te doen? Elke ingelogde gebruiker kan een activiteit toevoegen aan de kalender. Bekijk hieronder hoe je een activiteit toevoegt. Op ieder moment kun je op 'Volgende' kiezen om naar de volgende stap te gaan. Wil je nog iets aanpassen in een vorige stap? Klik op 'Terug'. 

Log in op het platform

Klik op de grote knop rechtsboven 'Toevoegen' en kies voor 'Activiteit'
OF
Ga naar 'Agenda' en kies hier links voor 'Activiteit toevoegen'.

Stap 1: Kies auteur. Hier kies je of je namens jezelf of namens een pagina een activiteit wilt plaatsen. Je kunt alleen namens een pagina een activiteit plaatsen als je beheerder of redacteur van de pagina bent. 

Stap 2: Soort activiteit. Maak een keuze voor een type activiteit.
- Eenmalige activiteit
- Meerdaagse activiteit
- Terugkerende activiteit

Let op: bij een terugkerende activiteit kun je geen data er tussenuit halen. Dus heb je bijv. een maandelijkse activiteit, maar gaat het soms niet door? Maak dan een meerdaagse activiteit aan (verspreid over verschillende data).

Stap 3: Wanneer en waar is je activiteit? Ook online activiteiten kunnen hier worden toegevoegd. Bij de locatie kun je kiezen uit een on- of offline activiteit. Bij een offline activiteit komen er automatisch suggesties tevoorschijn als je begint met typen. Dit zijn pagina's van je platform of opties van Google. 

Stap 4: Tekst. Vertel hier enthousiast over je activiteit: wat ga je doen? Je hebt hier de mogelijkheid om linkjes, filmpjes en/of bestanden in de tekst te verwerken. Je kunt ervoor kiezen om direct in het tekstveld te typen of te kopiëren en plakken van een tekstbewerkingsprogramma (zoals Word). Via de opmaakopties boven het tekstveld kun je de tekst opmaken.

Stap 5: Titel. Kies een leuke titel die bij je activiteit past. Bepaal met de schuifjes wat je voorkeuren zijn voor reacties op je activiteit. 

Stap 6: Foto's. Deze stap is optioneel, dus zie je nu de mogelijkheid om voor 'Overslaan' te kiezen. Voeg hier rechtenvrij foto's zonder tekst toe om beter gevonden te worden. Maximaal 9 stuks van maximaal 20 MB elk. Wanneer je meer dan één foto hebt toegevoegd, zie je de foto's onder elkaar verschijnen. Je kunt de volgorde nog aanpassen door op de pijltjes te klikken. De bovenste foto is de foto die naast de activiteit wordt geplaatst. Gebruik het potloodje om de titel van de foto aan te passen (voor optimale vindbaarheid). 

Stap 7: Inschrijven. Heeft jouw platform de mogelijkheid om deelnemers te laten inschrijven voor een activiteit? Dan kun je dat hier aangeven. Je kunt vervolgens verschillende instellingen van het inschrijven opgeven. Heeft jouw platform niet deze mogelijkheid, dan zul je deze stap ook niet te zien krijgen. 

Stap 8: Rubrieken. Kies hier de filters die het best passen bij jouw activiteit. Voor elk platform kunnen dit andere filters zijn. 

Kies voor 'Nu plaatsen' om de activiteit direct gepubliceerd in de agenda. Wil je de activiteit liever op een later moment publiceren? Kies dan voor 'Later plaatsen' en vul een datum en tijd in waarop de activiteit in de agenda wordt gepubliceerd. 

Je krijgt dan onderstaande te zien en kun je meteen actie ondernemen om je activiteit onder de aandacht te brengen. Je krijgt ook tips om de activiteit nog meer te laten opvallen.